Γεράνι (Ρόδο) Αιθέριο Έλαιο

Sold By: : ΜΕΛΙΦΕΡΑ Κατηγορία:

Περιγραφή

Προέλευση/Μέρος φυτού: Φύλλα, κοτσάνια και λουλούδια

Μέθοδος εκχύλισης: Απόσταξη με υδρατμούς

Ιστορία: Ιθαγενής στη Νότια Αφρική, το γεράνι είναι ένας πολλαπλά διακλαδισμένος και αρωματικός θάμνος που φτάνει μέχρι το 1,5 μέτρο. Η ονομασία του προέρχεται από την ελληνική λέξη “πελαργός” λόγω της ομοιότητας του σχήματος του φρούτου με το ράμφος ενός πελαργού. Το φυτό συλλέγεται κάτω από έντονο ήλιο όταν τα φύλλα αρχίζουν να κιτρινίζουν και η οσμή τους μοιάζει με τριαντάφυλλων. Τον 17ο αιώνα, το γεράνι φυτεύτηκε γύρω από σπίτια για να κρατήσει μακριά τα κακά πνεύματα.

Κύρια συστατικά: γερανιόλη, κιτρονελλόλη, λιναλόλη, μενθόλη

Αρωματικές νότες: φλοράλ, γερανίου

Χρήσεις:

  • Αντιμετωπίζει κάθε είδους δερματικές διαταραχές (κυτταρίτιδα, έκζεμα)
  • Καταπραΰνει τα εγκαύματα του ήλιου
  • Ρυθμίζει το λιπαρό δέρμα
  • Θεραπεύει τραύματα, χτυπήματα και μώλωπες
  • Ανακουφίζει από την κατάθλιψη και το άγχος

Ιδιότητες: Αντιφλεγμονώδη, Αντι-σμηγματορροϊκό, Αναζωογονητικό, Χαλαρωτικό, Αντιφθειρικό, Αντισηπτικό, Στυπτικό

Προφυλάξεις/Αντενδείξεις: Ακατάλληλο για εγκύους, επιληπτικούς, η εάν έχετε ασθενές συκώτι

Μέγιστη. Δερματική Χρήση: 1% στις κύριες εκπλενόμενες και μη εφαρμογές. Απαγορεύεται σε προιοντά χειλιών και περιποίησης της στοματικής κοιλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο IFRA πιστοποιητικό και αναλόγως με την τελική καλλυντική κατηγορία, χρησιμοποιείστε ποσοστό αυστηρά χαμηλότερο του αναγραφόμενου.

Συνδυάζεται με: Λεβάντα, Λεμόνι, Πορτοκάλι, Νέρολι, Κέδρο, Βασιλικό, Γιασεμί

Τρόπος Φύλαξης: Να φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από παιδιά.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Γεράνι (Ρόδο) Αιθέριο Έλαιο”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *